houmeopdehoogte
keurmerk

Over mij

Ik ben José Provoost, getrouwd en moeder van een zoon van 4. Mijn omgeving omschrijft mij als: enthousiast, integer, open, flexibel, transparant, empathisch, betrouwbaar, zakelijk, resultaatgericht, en ‘gewoon een leuk mens’.

Dit leuke mens heeft baarmoederhalskanker gehad. Eind 2007 werd dit bij mij ontdekt waarna een heftige periode volgde. De lichamelijk kant: operaties, baarmoeder-verwijdering, pijn en langdurig herstel. De psychische kant: confrontatie met een levensbedreigende ziekte, angst, onzekerheid en verdriet over plotselinge onvruchtbaarheid. Niets leek meer belangrijk. Behalve beter worden.

Na de eerste turbulente maanden ging ik mijn werk missen. Ik verlangde er naar weer méér dan kankerpatiënt te zijn, om weer wat te kunnen betekenen. “Gewoon weer aan het werk gaan” was niet zo makkelijk. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak bleek alles anders. Hoe graag ik ook wilde werken, ik vond het moeilijk om de juiste balans te vinden. Een coach hielp mij uiteindelijk die balans te vinden en het plezier in mijn werk te hervinden.

Geïnspireerd door deze persoonlijke ervaringen wilde ik ook zelf iets betekenen voor mensen met kanker. In 2009 startte ik met de HBO-Master coachingsopleiding bij De Baak. Ik werd vrijwilliger bij stichting Olijf, ambassadeur bij NFK en richtte in 2013 Proreflectie op.

josefoto1