houmeopdehoogte
keurmerk

Waar ik voor sta

Wanneer je als werknemer met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op zijn kop. Er volgt een ingrijpende periode. Vaak ontstaat een nieuw bewustzijn over wie je bent en welke koers je wilt varen. Mijn begeleiding is er op gericht om samen met jou die koers te bepalen.

Ik geloof dat als je weet wie je bent, je meer bewust wordt van de keuzes die je in deze fase kunt maken. Zelfkennis geeft regie over je eigen situatie en maakt sterk. Vanuit Proreflectie bevorder ik deze zelfkennis. Ik help je de keuzes te maken die bij jou passen. In mijn begeleiding stimuleer ik zelfreflectie door je op respectvolle wijze “een spiegel voor te houden”.

Wanneer je als werkgever wordt geconfronteerd met kanker op de werkvloer krijg je o.a. te maken met de balans tussen zorg en zakelijkheid. Mijn advisering is er op gericht duidelijk te maken hoe werk een positieve bijdrage kan leveren aan herstel. Dit zal altijd maatwerk zijn. Het is belangrijk hier in een vroeg stadium aandacht aan te geven en de werknemer niet “los te laten”. Het risico op langdurig verzuim wordt hierdoor beperkt.

Voorwaarde voor een succesvol re-integratietraject is een goede afstemming tussen werknemer en werkgever. Dit kan alleen in een klimaat van veiligheid en vertrouwen. Vanuit Proreflectie zie ik het als mijn taak hier aan bij te dragen. Zo ontstaat “Samen Regie bij Werk & Kanker”.

josefoto1