houmeopdehoogte
keurmerk

Werkgever & Kanker

Als een werknemer kanker krijgt, brengt dat ook voor de werkgever onzekerheden met zich mee. Hoe zorg ik voor een juiste balans tussen zorgzaam en zakelijk? Hoe maak ik kanker bespreekbaar met werknemer en collega’s? Wat kan ik als werkgever doen om de werknemer zo goed mogelijk te ondersteunen? Hoe ga ik als werkgever om met een werknemer die niet meer beter wordt en overlijd ? Hoe houd ik grip op de verzuimkosten? Kortom: ineens veel vragen in een onzekere periode.

Kenmerkend voor re-integratie bij kanker is het relatief onvoorspelbare verloop. Vanuit Proreflectie adviseer ik werkgevers hoe zij re-integratie van werknemers met kanker professioneel kunnen begeleiden. Verder maak ik werkgever graag bewust van het feit dat werk en kanker (in veel gevallen) goed samen kunnen gaan en dat werk het herstel van de werknemer kan bevorderen. Hierbij heb ik oog voor de belangen van zowel werknemer als werkgever.

Kanker is een beladen onderwerp, erover praten valt niet mee. Er aan bijdragen dat er vrij en open over kanker-in-relatie-tot-werk wordt gesproken is een belangrijke eerste stap in de begeleiding.

Naast advies en begeleiding verzorg ik interactieve workshops. Tijdens deze workshops geef ik handvatten aan leidinggevenden en HR-functionarissen over “hoe om te gaan met kanker op de werkvloer”.